5 důvodů proč ovládat angličtinu

Schopnost komunikovat anglicky je klíčem k mnoha pracovním i osobním příležitostem. Ovládnout angličtinu znamená dorozumět se (téměř) po celém světě.

       Angličtina se v průběhu let stala neodmyslitelnou součástí moderního světa. Díky dynamickému rozvoji celosvětové populace ji sice dohání i takové jazyky, jako je Mandarínská čínština, Hindština a konečně i Španělština. Angličtina ale stále zůstává takovou "sázkou na jistotu". To je vlastně ten hlavní důvod, proč byste měli uvažovat o zlepšení své angličtiny. Ať už se pohybujete v pracovním, akademickém nebo cestovatelském prostředí, schopnost komunikovat anglicky je klíčem k mnoha vašim příležitostem a často i nutností. Samozřejmě - kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem, ale většina z nás si je vědoma svých schopností a i časových omezení. A právě proto se nám hodí mít před sebou na obrazovce nebo i na papíře 5 důvodů, proč právě já mám chtít ovládat angličtinu. A třeba prostřednictvím online výuky angličtiny, doučování angličtiny nebo i individuálních lekcí. Tady jsou ty, které jsou z našeho pohledu ty nejdůležitější:
 

1. Globální jazyk komunikace

Angličtina je oficiálním nebo dominantním jazykem ve více než 50 zemích světa a je používána jako druhý jazyk ve většině těch ostatních. Pokud ovládáte angličtinu, mluvíte s celým světem. Někde s rodilým mluvčím, jinde formou druhého jazyka, ale vždy s pocitem, že máte možnost se domluvit. Ať už cestujete, pracujete v mezinárodním týmu nebo se účastníte online konference, angličtina je dnes nejčastěji používaným jazykem. A platí to nejen v Evropě (kde je nejpoužívanější Němčina, protože Německo, Rakousko, Švýcarsko, Lichtenštejnsko, Lucembursko a částečně i Belgie). Ale jednoznačně angličtina vede jako druhý jazyk.  
 
Individuální výuka angličtiny vám pomůže zaměřit se na konkrétní oblasti vašich znalostí, které potřebujete pro svou kariéru nebo i osobní život. Potřebujete více konverzačních dovednostím, nebo pracujete v IT a projekty jsou vašim denním chlebem? Pak je potřeba se zaměřit pokaždé na jinou část výuky a věřte - bude vás to bavit, protože tu znalost obratem využijete ve svůj prospěch.
 

2. Přístup k lepším pracovním příležitostem

Právě v oblastech, jako jsou IT, finance, marketing nebo cestovní ruch, je angličtina vlastně základním požadavkem. Mnoho zaměstnavatelů díky globalizaci, ale i požadavkům a potřebám zahraničních partnerů vyžaduje alespoň základní znalost angličtiny a u vysoce kvalifikovaných pozic a manažerů se velmi často očekává plynulá komunikace. Po celé České republice je dnes již množství firem, které dodávají své služby a výrobky do celého světa. Pokud máte ambice na zaměstnání u takové společnosti, bez angličtiny neuspějete a nebo se nebudete dále rozvíjet. Lekce angličtiny zaměřené na pracovní prostředí vám umožní rozvíjet odbornou slovní zásobu, komunikační dovednosti a efektivněji fungovat nejen ve firmě.
 

3. Online vzdělávání a přístup k informacím

Internet je plný vzdělávacích materiálů, knih, kurzů a článků, z nichž většina je dostupná právě (a často pouze) v angličtině. Schopnost číst a porozumět anglickému textu vám dává šanci využívat tyto zdroje, často zdarma, pro osobní rozvoj, profesní vzdělávání nebo jen pro zábavu. Naši lektoři vám v rámci online výuky angličtiny mohou umožnit flexibilní studium, které si přizpůsobíte svému tempu, prioritám a času.
 

4. Zlepšení akademických možností

Pokud plánujete studovat v zahraničí, znalost angličtiny a často základů odborné angličtiny je vlastně nezbytnou podmínkou přijetí ke studiu. Už jste někdy slyšeli o zkouškách TOEFL nebo IELTS? Jestli se připravujete na studium do zahraničí, zcela jistě o nich uslyšíte a budete se na ně připravovat. A kdo jiný vás lépe připraví - než rodilý mluvčí? Psát akademický text, nebo esej s ním asi nebudete, ale prezentovat své myšlenky plynule a srozumitelně je přece základní podmínkou porozumnění v jazyce. A ty eseje se doučíte. Doučování angličtiny připravujeme zvláště pro děti, ale i vám může pomoci s přípravou na konkrétní situace a zkoušky.
 

5. Osobní rozvoj a cestování

Rekreace a cestování je jednou z nejčastějších motivací pro výuku angličtiny. Můžete cestovat do cizích zemí bez obav, že se tam nevyznáte, dokážete se domluvit s místními, říci si o pomoc, nebo třeba jen jednoduše nakoupit. Snadněji se dorozumět, získat přátele z různých koutů světa a také porozumět místní kultuře. Často stačí pro navázání přátelství drobnosti, odstranit jazykovou bariéru a proniknout do úžasného světa místních. Kteří ocení váš zájem o jejich životy nebo životní prostředí. Díky našim lektorům a individuální výuce angličtiny se můžete zaměřit na praktické dovednosti, které využijete právě tam, kde si chcete užít svoji vysněnou dovolenou.
 
Uvažujete, jestli začít s výukou angličtiny právě teď a s Learnonlinelanguages.com ? Máme pro vás mnoho způsobů, jak si vaše studium angličtiny přizpůsobit na míru. Zvolte si třeba "Zkušební lekci zdarma" a přesvěčte se  o tom, že online výuka angličtiny je právě to, co vás posune dále ve vašem osobním životě. Více informací a rozšířenou nabídku zvýhodněných balíčků naleznete ZDE
© 2024, Learn Online Languages | Všechna práva vyhrazena.