6 důvodu proč se učit jazyk on-line

Internet nám v dnešní době dokáže nabídnout ledacos. Na mnohé jsme ještě před několika lety ani nepomysleli. Lidé mohou nakupovat potraviny, zavolat si taxíka, objednat letenky či hotel, a dokonce se vzdělávat. V tomto článku bychom Vám chtěli nastínit, proč si myslíme, že učit se jazyk online pro Vás může být skvělá možnost.

1. Šetříte svůj drahocenný čas 

Výuka online je v dnešní době obrovským trendem, protože lidé nemusejí nikam dojíždět, internetové připojení funguje téměř vždy bez přerušení, mohou se učit opravdu odkudkoliv chtějí, ať už to je z domova, školy, kavárny nebo na dovolené. Výuka je pro obě strany velice příjemná, jak pro žáka, tak i pro lektora, protože si člověk ani neuvědomuje, kolik času tráví denně při přesouvání z místa na místo a takhle nepřijde nikdo ani o vteřinu svého drahocenného času. 

2. Díky vyvinuté technologii máte pocit, že jste na osobní schůzce

Mnoho lidí se on-line výuky děsí, protože si říkají, že upřednostňují osobní setkání, ale ono to ve výsledku není až tak velký rozdíl, protože díky moderní technologii, skvělému rozlišení obrazu na počítači či tabletu, kvalitnímu mikrofonu a kameře to už opravdu velký rozdíl není. Díky velkému množství materiálu na internetu je výuka o to interaktivnější, slovíčka či fráze, které žák neví, může učitel jednoduše napsat do chatu, kde je má žák stále na očích. 

3. Výběr lektora přímo pro Vás

Chce-li se člověk učit jazyk on-line, je daleko větší pravděpodobnost, že se spojí s lektorem přesně podle jeho představ, jelikož není vázaný na jedno místo či město, kde zrovna žije a kde má omezené možnosti. Díky internetu se může spojit s lektorem žijící například ve Švýcarsku, Itálii nebo dokonce v Austrálii. 

4. Venkov není omezení

Venkov má své výhody a nevýhody. Příroda a čerstvý vzduch určitě patří k velkým přednostem, ale na druhou stranu má člověk velice omezené možnosti, a to především v oblasti vzdělávání. Díky on-line výuce může (při předpokladu, že má internet) žít i 400 kilometrů od civilizace a tam se vzdělávat stejným způsobem jako člověk, který žije ve velkoměstě, kde má jazykové školy na každém rohu. 

5. Šetření nákladů

Když jsme zmiňovali šetření času, tak se šetří i náklady jako jsou například kanceláře – mnoho lektorů si nemůže dovolit platit za pronájem místnosti, kde mohou provádět lekce, a proto i kdyby to byl sebevíce šikovný lektor, přichází o tuto práci a to se vztahuje především ke studentům, kteří si tímto příjemným způsobem chtějí přivydělávat ke svému studiu. A tím se snižuje i hodinová sazba klienta, protože nevznikají žádné vysoké náklady.

6. Nejste vázaní na jedno místo

Máte rádi volnost a jste často na cestách, ať už osobních nebo služebních? Díky výuce on-line nejste žádným způsoben vázaní, a proto můžete být úplně flexibilní a když se zrovna nestihnete dostavit domů, lekce může probíhat klidně i z auta. 

© 2024, Learn Online Languages | Všechna práva vyhrazena.