Proč se mám učit další jazyky, když ovládám angličtinu?

Jazyk k cestování patří a v dnešní době není problém si z minuty na minutu zarezervovat letenku a během dvou hodin být v letadle do jiné země, ať už evropské nebo za oceán. Je neuvěřitelné, že se pouze v Evropě mluví 24 oficiálními jazyky a každý místní, ať už si objednáváte kávu či si kupujete lístek na výstavu, ocení, když na něho promluvíte v té dané řeči. I když nemáte perfektní přízvuk nebo děláte občas chyby, snaha se vždy ocení! 

Angličtina se často přeceňuje

Je známo, že angličtina je jeden z nejčastěji mluvících jazyků na světě a mluví jim více jak 1,5 miliard lidí. Jsou ale místa, kde se anglicky nedomluvíte, a to stačí odjet pár set kilometrů od hlavního města a jediným způsobem, jak se s místními domluvíte, je „rukama, nohama“ pokud neovládáte jejich jazyk.  

Naučte se základy jazyka před vycestováním

Ať už jedete na pár dní na služební cestu, či na prodloužený víkend s rodinou nebo plánujete pobývat v cizí zemi delší dobu, naučte se ty nejdůležitější fráze, abyste se necítili ztraceni. Mnoho lidí spoléhá na angličtinu, ale ne všichni jí ovládají a je vždy dobré vědět, jak se v dané řeči dokážete zeptat na směr nebo na doporučení hezkých míst, kam zajít. Internet nám toho nabídne mnoho, ale místní toho vědí daleko více a díky nim se můžete podívat na místa, o kterých byste se nikdy nikde nedočetli. 

Cestování je obrovským trendem

Člověk má tu možnost poznat nové lidi, kulturu, zvyky, tradice, tamní jídla a hlavně je obklopený úplně cizí řečí a není nic lepšího, než té dané řeči rozumět, dokázat odpovědět a nebo jen tak poslouchat kolemjdoucí lidi a užívat si toho pocitu, že víte o čem mluví.

Neznáte nějaká slovíčka? Využijte překladače!

Dejte si za cíl mluvit pouze v řeči země, kde pobýváte a nepřepínejte na angličtinu! Dnešní technologický svět nám může přeložit slova či větu během vteřiny. Tak neváhejte a učte se za každou cenu a při jakékoliv příležitosti. Jste v parku a chcete doporučení na příjemnou kavárnu a nevíte, jak to říct? Google překladač Vám s tím pomůže a místní člověk Vám zajisté s radostí poradí a třeba Vás tam i dovede, a přitom se od něho dozvíte nějaké zajímavosti a naučíte se nová slovíčka. Může to trvat o chvíli déle, ale anglicky umí už téměř každý!

Ovládat perfektně angličtinu je v dnešní době skoro automatické, tak využijte možností a vzdělávejte se celý život a učte se další jazyky. Nikdy není pozdě začít!    

© 2024, Learn Online Languages | Všechna práva vyhrazena.