5 tipů, jak se co nejrychleji naučit cizí jazyk

Pokud se chcete co nejrychleji naučit nějaký jazyk, krom učení se gramatiky či procvičování konverzace je nutné se daným jazykem také co nejvíce obklopit i v každodenním životě. Proto jsme pro vás sepsali těchto 5 tipů, jak to provést. 

1. Poslouchejte zahraniční rádio

Ať už doma, v autě anebo v MHD, najděte si nějaké zahraniční rádio, které vám bude vyhovovat a pouštějte si ho jako kulisu. Díky tomu, že uslyšíte cizí jazyk na každodenní bázi si zafixujete spoustu frází a slovních spojení. Ať už moderátoři budou mluvit o sportu, dopravních zácpách nebo budou hrát jenom reklamy, když to všechno uslyšíte v cizím jazyce, hodně se tím podvědomě naučíte. 

2. Sledujte zahraniční televizi nebo seriály

Ať už se budete dívat na zahraniční televizní kanál anebo si přes Netflix pustíte film v originále či s cizím dabingem, tímto si také osvojíte spoustu frází a slovíček a naposloucháte si cizí přízvuk. Ne nadarmo ve Skandinávii a Pobaltí všichni mluví plynně anglicky. Není to proto, že by tam měli podstatně lepší učitele jazyka. Je to proto, že tam nedabují filmy a seriály a děti již od dětství sledují vše v originálním znění a tím se podvědomě angličtinu naučí. 

3. Čtěte cizojazyčné knihy

Stejně jako v prvních dvou bodech, čtením v cizím jazyce si krásně osvojíte psanou formu jazyka, ustálené obraty a fráze. Pokud myslíte, že na to ještě nemáte jazykovou úroveň, zkuste zakoupit knihu určenou například pro čtenáře na úrovni A2-B1, v knihkupectví nějaké vždy mají. 

4. Nastavte si jazyk telefonu/počítače do cizího jazyka 

Nevěřili byste kolik slovíček se tímto můžete naučit. Díky tomu, že jste celý život přístroje měli v češtině, podvědomě budete vědět, které slovíčko u dané ikony/tlačítka původně bylo a tím se ten pojem naučíte v cizím jazyce. 

5. Každý den si vypište 5-10 nových slovíček

Vypište si každý den 5-10 slovíček, které jste neznali, a ty mějte celý den někde na očích. Tato metoda funguje opravdu skvěle pro rozšíření slovní zásoby, stačí si slovíčka napsat třeba na papírek na stůl anebo jako virtuální poznámku například na plochu počítače/mobilu. Tím, že je budete mít celý den na očích si je velmi rychle vštěpíte do paměti. 5-10 slovíček denně není tak moc a za pár týdnů nebo měsíců díky tomu budete mít obrovskou slovní zásobu. 

© 2024, Learn Online Languages | Všechna práva vyhrazena.