5 důvodů, proč je individuální online výuka efektivní

Naučit se nový cizí jazyk je dnes díky technologiím mnohem dostupnější a efektivnější. Individuální online výuka se stává stále populárnějším způsobem, jak se rychle a efektivně naučit cizí jazyk – ať už jde o angličtinu, němčinu, italštinu nebo jakýkoli jiný jazyk. V tomto článku bychom se rádi zaměřili na odpovědi k otázkám -

  • Je opravdu individuální online výuka tak efektivní jak se říká?
  • Jaká je tedy doporučená intenzita výuky cizího jazyka online? 
  • Za jak dlouho mohu očekávat reálné výsledky?

Pojďme tedy na to:

5 důvodů, proč je individuální online výuka efektivní

1. Přizpůsobení tempa a obsahu výuky

Jedním z největších přínosů individuální online výuky je možnost přizpůsobit tempo a obsah lekcí vašim konkrétním potřebám. Ať už se učíte angličtinu online od úplného začátečníka, nebo se připravujete na specifickou zkoušku, výuka může být nastavena přesně podle vašich cílů.

2. Výběr mezi českým lektorem a rodilým mluvčím

Individuální online výuka s českým lektorem je skvělá pro ty, kteří chtějí detailně vysvětlit gramatiku v češtině, zatímco individuální online výuka s rodilým mluvčím vám pomůže zlepšit přirozenost mluveného projevu a porozumění autentické výslovnosti. Obě varianty mají své výhody, které se dají přizpůsobit vaší úrovni a cílům.

3. Flexibilita času a místa

Díky online výuce si můžete naplánovat lekce v čase, který vám nejlépe vyhovuje, a studovat odkudkoli – z pohodlí domova, z práce, nebo na cestách. Tento druh flexibility zvyšuje pravděpodobnost, že budete výuku pravidelně absolvovat, což je klíčem k úspěchu.

4. Okamžitá zpětná vazba

Učitelé angličtiny nebo jiných jazyků mohou okamžitě korigovat vaše chyby v mluvení či psaní, což vám umožňuje se rychle učit a zlepšovat. Tento druh individuálního přístupu zajišťuje, že každá lekce je efektivní a zaměřená na vaše slabé stránky.

5. Motivace a podpora lektora

Pravidelný kontakt s lektorem je motivující a pomáhá vám udržet si disciplínu. Ať už jde o výuku angličtiny, němčiny nebo italštiny, lektor vás povede, bude monitorovat váš pokrok a poskytne vám osobní doporučení.

Jak rychle se člověk naučí cizí jazyk?

Rychlost, s jakou se naučíte cizí jazyk, závisí na několika faktorech. Většinu z nich ale dokážete ovlivnit vy... když opravdu chcete. Je to samozřejmě a hlavně vaše motivace,  nebo i předchozí jazykové zkušeností. Ale právě i intenzity samotné výuky a tedy chopnost načerpat a porozumnět probíranému učivu. Ale také je z pohledu rychlosti učení důležité, jak pravidelně danou látku procvičujete. Obecně lze říct, že při individuální online výuce lze zaznamenat významný pokrok již během několika měsíců.

Například kurz angličtiny pro začátečníky může při intenzitě 2–3 lekcí týdně přinést solidní základy během 3 až 6 měsíců. Pokud chcete dosáhnout plynulosti při hovoru a komunikaci s cizími lidmi, je třeba věnovat studiu delší dobu, přibližně 12–18 měsíců, v závislosti na frekvenci lekcí a jak bylo řečeno vaší domácí přípravě. U pokročilejších studentů, nebo studentů se zkušenostmi s výukou jiného cizího jazyka může být tento proces rychlejší.

 

Jaká je optimální intenzita výuky?

Pro efektivní učení cizího jazyka se doporučuje absolvovat minimálně 2 lekce týdně, tuto frekvenci lze považovat za minimum, které vám zajistí že si mezi lekcemi udržíte maximum probírané látky. Pokud je vaše motivace ke zvládnutí ciziko jazyka opravdu zásadní - například studium na zahraniční vysoké škole, nebo dokonce nabídka zaměstnání případně stáže, pak je ideální zvolit si intenzivní výuku 3–5 lekcí týdně, pokud chcete rychle dosáhnout pokroku. Důležité samozřejmě také je nejen pravidelně docházet na výuku (nebo online lekci s lektorem), ale také věnovat čas domácí přípravě, procvičování slovní zásoby a poslechovým cvičením.

Pokud zvolíte individuální online výuku s českým lektorem nebo individuální online výuku s rodilým mluvčím, získáte personalizovaný přístup a zpětnou vazbu, což je nezbytné pro rychlý rozvoj vašich jazykových schopností. 

Individuální online výuka kombinuje dvě zásadní výhody při výuce cizího jazyka. Je bezesporu v dnešní době efektivním a flexibilním způsobem, jak se naučit cizí jazyk. Bez ohledu na to, zda se chcete naučit angličtinu, němčinu, nebo hledáte partnera pro výuku italštiny. Personalizovaný přístup a pravidelná komunikace s našimi lektory vám umožní dosáhnout svých cílů rychleji než při skupinové výuce.

 

Chcete začít s individuální online výukou cizích jazyků? Jste věčný začátečník nebo je cizí jazyk pro vás vstupenkou do velkého světa nadnárodních firem?

Podívejte se na možnosti online výuky pro děti i dospělé na www.learnonlinelanguages.com a www.lolkids.cz. Výuka je dostupná pro různé úrovně a potřeby, ať už jde o doučování angličtiny, němčiny nebo kurzy pro pokročilé ve francouštině.

 

© 2024, Learn Online Languages | Všechna práva vyhrazena.